دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

پارسَه ( تخت جمشید ) Persepolis

پارسَه ( تخت جمشید ) Persepolis

هخامنشیان همچون نیاکان خود عادت به کوچ کردن داشتند ، و معمولاً همه سال را در یک جا به سر نمی‌بردند، بلکه بر حسب اقتضای آب‌و‌هوا، هر فصلی را در یکی از پایتخت‌های خود سر می‌کردند. در فصل سرما ، در بابل و شوش اقامت داشتند ، و در فصل گرمی ِهوا به همدان می‌رفتند که در دامنه کوه الوند بود و هوای تازه و خنکی داشت .

این سه شهر « پایتخت » به معنی اداری و سیاسی و اقتصادی بودند، اما دو شهر دیگر هم بودند که « پایتخت آئینیِ » هخامنشیان به شمار می‌رفتند، یکی پاسارگاد که در آن‌جا آیین و تشریفات تاجگذاری شاهان هخامنشی برگزار می‌شد، و دیگری « پارسَه » که برای پاره‌ای تشریفات دیگر به کار می‌آمد.

این دو شهر « زادگاه » و « پرورشگاه » و به اصطلاح « گهواره » پارسیان به شمار می‌رفت، و گور بزرگان و نام‌آوران آنان در آن‌جا بود و اهمیت ویژه‌ای داشتند؛ به عبارت دیگر، این‌ها مراکز مذهبی ایرانیان هخامنشی بودند، مانند اورشلیم و واتیکان، که نظر به اهمیت آیینی خود، مرکز ثقل بسیاری از حوادث بوده‌اند. البته از این دو تخت‌جمشید بیش‌تر اهمیت داشته است و به همین دلیل، اسکندر مقدونی آن را به عمد آتش زد تا گهواره و تکیه‌گاه دولت هخامنشی را از میان ببرد.

نام راستین این شهر پارْسَهْ بوده است که از نام قوم پارسی آمده است و آنها ایالت خود را هم به همان نام پارس می‌خواندند. پارسه به همین صورت در سنگ نوشته خشیارشا بر جرز درگاهای « دروازه همه ملل » نوشته شده است، و در لوحه‌های عیلامی مکشوفه از خزانه و باروی تخت‌جمشید هم آمده است.

یونانیان از این شهر بسیار کم آگاهی داشته‌اند، به دلیل این که پایتخت اداری نبوده است، و در جریان‌های تاریخ سیاسی، که مورد نظر یونانیان بوده، قرار نمی‌گرفته. به علاوه، احتمال دارد که به خاطر احترام ملی و آئینی شهر پارسه، خارجیان مجاز نبوده‌اند به مکان‌های مذهبی رفت‌‌ وآمد کنند و در باب آن آگاهی‌هایی به دست آورند؛ همچنان که تا پایان دوره قاجار، سیاحان اروپایی کم‌تر می‌توانستند در باب مشاهد و امام‌زاده‌های ایرانی تحقیق کنند. بعضی گمان کرده‌اند که در برخی از نوشته‌های یونانی از پارسه به صورت پارسیان «persain» و یا شهر پارسیان نام رفته است، اما این گمان مبنای استواری ندارد.

پِرسِه پُلیس ( پرسپولیس )

نام مشهور غربی تخت‌جمشید ، یعنی پِرْسِهْ پُلیْس (Perse Polis) ریشه غریبی دارد. در زبان یونانی، پْرسهْ‌پُلیْس و یا صورت شاعرانه آن پِرْسِپ‌ْتوُلیْس Persep tolis لقبی است برای آِتِنه، الهه خرد و صنعت و جنگ، و «ویران‌کننده شهرها» معنی می دهد.این لقب را آشیل، شاعر یونانی سده پنجم ق.م. در چکامه مربوطه به پارسیان، به حالت تجنیس و بازی با الفاظ، در مورد «شهر پارسیان» به کار برده است (سُوکنامه پارسیان، بیت 65). این ترجمه نادرست عمدی، به صورت ساده‌‌ترش، یعنی پرسه پلیس، در کتب غربی رایج گشته و از آن‌جا به مردم امروزی رسیده است. خود ایرانیان نام «پارسه» را چند قرن پس از برافتادنش فراموش کردند چون کتیبه‌ها را دیگر نمی‌توانستند بخوانند و در دوره ساسانی آن را «صدستون» می‌خواندند. البته مقصود از این نام، تنها کاخ صدستون نبوده است، بلکه همه بناهای روی صفه را بدان اسم می‌شناخته‌اند.

صفه‌ ی پارسه

تخت‌جمشید بر روی صفه‌ای بنا شده است که کمی بیشتر از یکصد و بیست‌و پنج ‌هزار متر مربع وسعت دارد. خود صفه برفراز و متکی به صخره‌ای است که از سمت شرق پشت به کوه‌ میترا یا مهر (= کوه رحمت) داده است و از شمال و جنوب و غرب در درون جلگه مرودشت پیش رفته و شکل آن را می‌توان یک چهار ضلعی دانست که ابعاد آن تقریباً چنین است: 455 متر در جبهه غربی ، 300 متر در طرف شمالی ، 430 متر در سوی شرقی و 390 متر در سمت جنوبی کتیبه بزرگ داریوش بر دیوار جبهه جنوبی تخت، صریحاً گواهی می‌دهد که در این مکان هیچ بنایی قبل از وی موجود نبوده است.

نوع فایل: word

سایز:664 KB

تعداد صفحه:15



خرید فایل



لینک منبع :پارسَه ( تخت جمشید ) Persepolis

Images for پارسَه ( تخت جمشید ) Persepolis Persepolis - Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Persepolis‎Cached SimilarPersepolis Parseh also known as Takht-e-Jamshid was the ceremonial capital of the ... has been known as the Takht-e-Jamshid (Persian: تخت جمشید , literally the Throne of Jamshid) since the time of the Sassanid Empire, 224–651 AD. تخت جمشید - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/تخت_جمشید‎Cached Similarتخت جمشید یا پارسه (یا پرسپولیس، پرسه‌پلیس، هزارستون، صدستون و یا چهل‌منار) نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و ... ‎سنگ‌نبشته دوم پارسی باستان - ‎پلکان ورودی تخت جمشید - ‎الگو:تخت جمشیدمیراث جهانی تخت جمشید-پرسپولیس parse-pasargad.ir/‎Cached Similarبنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد. ... پرسپولیس گنجینه جاودان سرزمین پارس ... دومین شماره فصلنامه پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و پاسارگاد با نام "پارسه پاسارگاد" ... مجموعه تخت جمشید parse-pasargad.ir/fa/میراث-تاریخی/تخت-جمشید‎Cached Similarخانهمیراث تاریخیمیراث جهانی تخت جمشید (پرسپولیس) .... دومین شماره فصلنامه پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و پاسارگاد با نام "پارسه پاسارگاد" منتشر شد. persepolis - کشف تخت جمشید - پارسه - YouTube ► 2:19https://www.youtube.com/watch?v=JjaHZDMKGE8 Sep 21, 2008 - 2 min - Uploaded by shahrooz66 کشف تخت جمشید-پارسه kashfe takhtejamshid -parseh. Persepolis (Takht-e Jamshid) 2008 (ارگ پارسه (تخت جمشید - YouTube ► 6:44https://www.youtube.com/watch?v=_k2PYa43Ppc Aug 24, 2008 - 7 min - Uploaded by theevilpersian Persepolis (Capital of Persia in Greek) or Takht-e Jamshid (The Throne of Jamshid) became ... آشنایی با کاخ پارسه (تخت جمشید) - آسمونی www.asemooni.com/tourism/iran/fars/persepolis-castle‎Cachedتَختِ جَمشید یا پارسه که در شهرستان مرودشت در شمال استان فارس واقع است، نام یکی از ... تخت جمشید با نام‌های پارسه، هزارستون، چهل منار و پرسپولیس نیز معروف است. تخت جمشید(پارسَه یا تخت جمشید) - بیتوته www.beytoote.com/iran/bastani/persepolis-tahktejamshid.html‎Cached Similarتخت جمشیدشهرهای باستانی ایران اسکندر مقدونی پارسه شهر کاخ‌های‌ تخت‌ جمشیدپلکان‌های کاخ آپاداناعکس تخت جمشید. مجموعه باستانی هخامنشی تخت جمشید (تخت جمشید، پرسپولیس، پرسه ... anobanini.net/.../379-مجموعه-باستانی-هخامنشی-تخت-جمشید-تخت-جمشید،-پرسپولیس،-پرسه-پولیس،-پارسه.html‎Cached29 سپتامبر 2014 ... تخت جمشید (Ttakht -e- Jamshid) نام محلی پایتخت داریوش بزرگ است؛ که از ... هخامنشی تخت جمشید (تخت جمشید، پرسپولیس، پرسه پولیس، پارسه).