دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

تاریخچه شیشه

تاریخچه شیشه

مقدمه

انسان حتی پیش از اینکه خود شیشه بسازد، شیشه‌های طبیعی نظیر فولگوریت و کوارتز را کشف نموده و از آنها در موارد گوناگون استفاده کرده است. کسی از نخستین شیشه‌گر چیزی نمی‌داند. تاریخ ساختن نخستین شیشه نیز معلوم نیست.

فینیقی‌های شیشه‌گر

بنابر یک داستان قدیمی ، فینیقی‌ها برحسب تصادف ، نخستین شیشه را ساخته‌اند. داستان ، روایت بر مسافران یک کشتی دارد که در سوریه لنگر انداخته بودند. آنها برای درست کردن اجاق ، چون سنگی نیافته بودند، از قطعه‌هایی از بار کشتی که پودر رختشویی بود، استفاده کرده بودند. هنگام پختن غذا ناگهان مشاهده کرده‌اند که در اثر حرارت اجاق ، قطعه‌های سود با شنهای دور خود ترکیب شده و به شیشه تبدیل شده‌اند. البته ما دلیلی بر درستی یا نادرستی این داستان نداریم.

سیر تحولی و رشد

در تاریخ می‌خوانیم که به احتمال ، ده‌هزار سال پیش از میلاد مسیح در کشور مصر یا سوریه ، یک نوع شیشه ابتدایی ساخته شده است. ولی مدارکی دال بر صحت این موضوع در دست نیست، ولی یقین داریم که در 300 سال پیش از میلاد ، در مصر کارگاههای کوچک شیشه‌گری وجود داشته است و شیشه را از ماسه و سود می‌ساختند. می‌توان گفت در آن تاریخ ، وسایل شیشه‌ای جزو اشیاء تجملی مورد استفاده درباریان و توانگران قرار گرفته است.

اکنون در موزه بریتانیا ، قدیمی‌ترین ظرف شیشه‌ای را می‌توان دید که 70 سال پیش از میلاد در رم ساخته و پرداخته شده است. بعدها در سده‌های 11 و 12 میلادی ، مسلمانان در تکمیل هنر شیشه‌گری کوشیده‌اند.

در سده سیزدهم میلادی ، اروپائیان ، شیشه رنگی را ساختند و از آن ، جهت تزئین کلیساها استفاده کردند. اما در آن زمان ، یک وسیله شیشه‌ای ، حاصل مدتها تلاش و کوشش یک هنرمند بود و این کار دستی قیمت سرسام‌آوری داشت. تنها از اوایل سده نوزدهم است که ماشین شیشه‌سازی به روش فشردن ماده مذاب آن اختراع شد و وسایل گوناگون و ارزان‌قیمت شیشه‌ای متداول گردید.

کاربردهای امروزی شیشه

امروزه ، شیشه همه جا در خدمت انسان است. این ماده ، نه‌تنها ظرفهای خوراکی ما را تشکیل می‌دهند، بلکه از اتومبیل و هواپیما گرفته تا سفینه‌هایی که راه کره‌های دیگر را در پیش می‌گیرند، بطور قطع شیشه دارند. بویژه این که همین شیشه بود که به صورت عدسی در آمد و چشم انسان کنجکاو را به سوی آسمانها باز کرد و به صورت وسیله‌ای برای دیدن نادیدنی‌ها در آمد. امروزه نیز در آزمایشهای علمی بیشمار ، وسایل شیشه‌ای ، مورد نیاز پژوهشگران جهان است.

دید کلی

برای ساخت شیشه ، مراحلی وجود دارد که باید طی شود تا مواد اولیه شیشه به محصولی با کیفیت و قابل قبول تبدیل شود. اما در طی ساخت شیشه ، ظرافت‌هایی وجود دارد که باید آنها را در یک کارخانه تولید شیشه مشاهده کرد و نمی‌توان به‌صورت تئوری آن را بیان کرد.

مراحل ساخت شیشه

ذوب

کوره‌های شیشه‌سازی را می‌توان به کوره‌های بوته‌ای یا کوره‌های مخزنی تقسیم‌بندی کرد. کوره‌های بوته‌ای با ظرفیت تقریبی 2 تن یا کمتر برای تولید شیشه‌های ویژه به مقدار کم یا هنگامی که حفاظت از پیمانه مذاب در برابر محصولات احتراق الزامی است، بسیار مفیدند. بوته‌ها از جنس خاک رس یا پلاتین هستند. در کوره مخزنی ، مواد پیمانه از یک سر مخزن بزرگی که از جنس بلوکهای نسوز است، وارد می‌شوند. این کوره‌ها با گاز یا برق گرم می‌شوند.

بسته به توانایی آجر نسوز کوره برای تحمل انبساط ، دمای کوره‌ای که به‌تازگی شروع به تولید کرده است، روزانه تنها به اندازه معینی افزایش می‌یابد. پس از گرم شدن کوره بازیابی گرما ، در تمام اوقات دمایی که دست‌کم معادل با 1200 درجه سانتی‌گراد است، همچنان حفظ می‌شود. بخش زیادی از گرما به جهت تابش در کوره تلف می‌شود و در واقع مقدار بسیار کمتری از گرما برای ذوب شیشه به‌مصرف می‌رسد.

در هر حال ، دمای دیواره‌های کوره ممکن است چنان بالا رود که شیشه مذاب آنها را حل کند یا بپوساند، مگر اینکه اجازه داده شود دیواره‌ها ضمن تابش مقداری خنک شوند. به‌منظور کاهش کنش شیشه مذاب ، غالبا در دیواره‌های کوره ، لوله‌های آب خنک‌کن کار گذاشته می‌شود.

شکل دهی

شیشه را می‌توان با قالب‌گیری ماشینی یا دستی شکل داد. عامل مهمی که باید در قالب‌گیری ماشینی شیشه مدنظر داشت، این است که طراحی ماشین باید چنان باشد که کالای موردنظر ، ظرف چند ثانیه کاملا شکل گیرد. در طی این زمان نسبتا کوتاه ، شیشه از حالت یک مایع گرانرو به جامدی شفاف تبدیل می‌شود. در نتیجه به‌سهولت می‌توان دریافت که حل مشکلات طراحی همچون جریان گرما ، پایداری فلزات و لقی یاتاقانها بسیار پیچیده است و موفقیت چنین ماشینهایی به مهندس شیشه کمک شایانی می‌کند. شیشه پنجره ، شیشه جام ، شیشه شناور ، شیشه نشکن و مشجر ، شیشه دمشی و … ، با ماشین شکل داده می‌شوند.

نوع فایل: word

سایز:402 KB

تعداد صفحه:38



خرید فایل



لینک منبع :تاریخچه شیشه

: تاریخچه شیشه - دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?...تاریخچه+شیشه‎Cached Similarمقدمه. انسان حتی پیش از اینکه خود شیشه بسازد، شیشه‌های طبیعی نظیر فولگوریت و کوارتز را کشف نموده و از آنها در موارد گوناگون استفاده کرده است. کسی از نخستین ... تاریخچه شیشه | شرکت صنایع بیوسان تک www.biosunco.com/history-of-glass/‎Cached Similarپیدایش صنعت شیشه گری اینکه شیشه در چه زمان کشف شد و مورد استفاده انسان قرار گرفت ، سئوالی است که از قرنها پیش ذهن جستجوگر دانشمندان را به خود. آشنایی با تاریخچه شیشه - همشهری www.hamshahrionline.ir/details/167140‎Cached Similar21 آوریل 2012 ... شیشه به واسطه حرارت دادن و سرد کردن ترکیبی از شن، کربنات سدیم و آهک تولید می‌شود. تاریخچه تولید و کاربرد شیشه به حدود بیش از 4 هزار سال ... شیشه - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/شیشه‎Cached Similarشیشه یک جامد بی‌ریخت (غیر بلوری) است که می‌تواند رفتار انتقالی از یک جامد سخت و ..... در حفاری‌های چغازنبیل مربوط به دوره پیش از تاریخ، بطری‌هایی شیشه‌ای یافت ... ‎۱ واژه - ‎۲ ویژگی‌ها - ‎۳ شیشه‌های سیلیکاتی و کاربرد آن - ‎۴ تعاریف مختلف شیشه در دانشتاریخچه شیشه و شیشه‌گری در ایران - سیمرغ seemorgh.com/culture/traditional-arts/28803-28803/‎Cached Similar28 آوریل 2009 ... تاریخچه شیشه و شیشه‌گری در ایران ...این شیشه با شیشه ای که مصریها از گداز دُر کوهی و قلیا بدست می‌آوردند فرق داشته است و شیشه ای که در بین ... Images for تاریخچه شیشه تاریخچه شیشه ﺷﻴﺸﻪ هاﯼ ﻣﻘﺎوم ﺷﺪﻩ (سکوریت) - شیشه سکوریت شهریار www.newglass.ir/تاریخچه-شیشه-ﺷﻴﺸﻪ-هاﯼ-ﻣﻘﺎوم-ﺷﺪﻩ/‎Cached Similarﺷﻴﺸﻪ های ﻣﻘﺎوم ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺣﺮارت ﻳﺎ ﺳﮑﻮرﻳﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ از١٠٠٠ﺳﺎل اﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﺷﻴﺸﻪ ﻗﺮار داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. اﻣﺎ اوﻟﻴﻦ ﻧﺘﺎﻳﺞ در ﺳﺎل١٨٧٠ﻣﺤﻘﻖ ﺷﺪ. درﺁن زﻣﺎن ﺷﻴﺸﻪ را ﺗﺎ درﺟﻪ ﻗﺮﻣﺰ ﺷﺪن ﺣﺮارت ﻣﯽ دادﻧﺪ ... تاریخچه شیشه - Jam Imen jamimen.com/fa/Glasshistory.aspx‎Cachedشرکت جام ایمن بزرگترین تولید کننده شیشه های سکوریت صنعتی ساختمانی و دکوراتیو. تاریخچه شیشه سکوریت - رامادر www.ramadoor.co/articles/group/detail/تاریخچه-شیشه.../view/‎Cached16 آگوست 2016 ... شیشه قدمتی به اندازه تمدن بشری دارد و تاریخچه حضور شیشه سکوریت در ایران به اواسط دهه 40 شمسی میرسد. همزمان با ورود صنایع روز دنیا و ایجاد تحول ... از تاریخچه مصرف شیشه تا عوارض و دلایل گسترش مصرف آن - نمایش ... ardakangooya.ir/.../-/از-تاریخچه-مصرف-شیشه-تا-عوارض-و-دلایل-گسترش-مصرف-ان‎Cached Similar4 ژانویه 2015 ... از تاریخچه مصرف شیشه تا عوارض و دلایل گسترش مصرف آن. اولین بار مت امفتامین در سال 1893 در کشور ژاپن از ماده ای به نام افدرین ساخته شد که ...