دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

اعاده دادرسی

اعاده دادرسی

جهات اعاده دادرسی

نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل در خواست اعاده دادرسی شود :

1 - موضوع حکم ، مورد ادعای خواهان نبوده باشد.

2 - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد .

3 - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد .

4 - حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن ، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آن که سبب قانونی موجب این مغایرت باشد .

5 - طرف مقابل در خواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثر بوده است .

6 - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم ، جعلی بودن آنها ثابت شده باشد .

7 - پس از صدور حکم ، اسناد و مدارکی به دست می آید که دلیل حقانیت در خواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و در اختیار متقاضی نبوده است .

مهلت در خواست اعاده دادرسی

مهلت درخواست اعاده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه به شرح زیر است : 1 - نسبت به آرای حضوری قطعی ، از تاریخ ابلاغ

2 - نسبت به آرای غیابی ، از تاریخ انقضای مهلت واخواهی و درخواست تجدید نظر

تبصره - - در مواردی که درخواست کننده اعاده دادرسی عذر موجهی داشته باشد طبق ماده 306 این قانون عمل میشود.

چنانچه اعاده دادرسی به جهت مغایر بودن دو حکم باشد ابتدای مهلت از تاریخ آخرین ابلاغ هر یک از دو حکم است.

در صورتی که جهت اعاده دادرسی جعلی بودن اسناد یا حیله و تقلب طرف مقابل باشد ، ابتدای مهلت اعاده دادرسی ، تاریخ ابلاغ حکم نهایی مربوط به اثبات جعل یا حیله و تقلب می باشد .

هر گاه جهت اعاده دادرسی وجود اسناد و مدارکی باشد که مکتوم بوده ، ابتدای مهلت از تاریخ وصول اسناد و مدارک یا اطلاع از وجود آن محاکمه میشود. تاریخ یادشده باید در دادگاهی که به درخواست رسیدگی می کند ، اثبات گردد.

مفاد مواد 337 و 338 قانون آئین ‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی در اعاده دادرسی نیز رعایت میشود.

ترتیب در خواست اعاده دادرسی و رسیدگی

اعاده دادرسی بر دو قسم است :

اعاده دادرسی (اصلی) عبارت است از این که متقاضی اعاده دادرسی به طور مستقل آن را درخواست نماید. (بند الف ماده 432 از قانون آئین ‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/1379)

اعاده دادرسی (طاری) : عبارت است از این‌که در اثنای یک دادرسی حکمی به عنوان دلیل ارائه‌گردد و‌کسی‌که حکم یادشده علیه او ابراز شده نسبت به آن درخواست اعاده دادرسی نماید. (بند ب ماده 432 قانون آئین ‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/1379)

دادخواست اعاده دادرسی اصلی به دادگاهی تقدیم میشود که صادر کننده همان حکم بوده است ودرخواست اعاده دادرسی طاری به دادگاهی تقدیم میگردد که حکم در آن جا به عنوان دلیل ابراز شده است .

پس از درخواست اعاده دادرسی طاری باید دادخواست لازم ظرف روز به دفتر دادگاه تقدیم گردد.

دادگاهی که دادخواست اعاده دادرسی طاری را دریافت می دارد مکلف است آن را به دادگاه صادر کننده حکم ارسال نماید و چنانچه دلایل درخواست را قوی بداند و تشخیص دهدحکمی که در خصوص درخواست اعاده دادرسی صادر می گردد موثر در دعوا می باشد ، رسیدگی به دعوای مطروحه را در قسمتی که حکم راجع به اعاده دادرسی در ان موثر است تا صدور حکم نسبت به اعاده دادرسی به تاخیر می اندازد و در غیر این صورت به رسیدگی خود ادامه می دهد.

چنانچه دعوایی در دیوان عالی کشور تحت رسیدگی باشد و درخواست اعاده دادرسی نسبت به آن شود ، درخواست به دادگاه صادرکننده حکم ارجاع می گردد. در صورت قبول درخواست یادشده از طرف دادگاه ، رسیدگی در دیوان عالی کشور تا صدور حکم متوقف خواهد شد.

نوع فایل: word

سایز:23.7 KB

تعداد صفحه:17



خرید فایل



لینک منبع :اعاده دادرسی

اعاده دادرسی چیست و چگونه انجام می‌شود - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../اعاده-دادرسی-چیست-و-چگونه-انجام-می‌شود‎Cached18 آوریل 2015 ... جام جم سرا- دادرس نیز مانند سایرین در معرض خطا و اشتباه قرار دارد؛ به همین دلیل و برای جبران خطای صورت‌گرفته، می‌توان اعاده دادرسی کرد. اطلاعات ... اعاده دادرسی چیست؟ - معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری https://pjorm.mashhad.ir/.../1191643-اعاده-دادرسی-چیست.html‎Cached Similarاعاده دادرسی از جمله روش‌های فوق‌العاده شکایت از احکام است که راهی برای برگشت به دادگاه صادرکننده حکم قبلی محسوب می‌شود؛ با این هدف که دادگاه از رأی قطعی سابق خود ... اعاده دادرسی راهی برای گشودن پرونده های مختومه – گروه وکلای یاسا www.yasa.co/.../اعاده-دادرسی-راهی-برای-گشودن-پرونده-های-مختومه‎Cached7 آگوست 2016 ... اعاده دادرسی یکی از روش‌های فوق‌العاده شکایت از احکام است که روشی عدولی و راهی برای برگشت به دادگاه صادرکننده حکم قبلی است. با این هدف که دادگاه از ... خبرگزاری تسنیم - ادعای پذیرش اعاده دادرسی مهدی هاشمی تکذیب شد https://www.tasnimnews.com/.../ادعای-پذیرش-اعاده-دادرسی-مهدی-هاشمی-تکذیب-شد‎Cached26 ا کتبر 2016 ... در حالی که برخی رسانه‌ها روز گذشته به‌نقل از هاشمی رفسنجانی مدعی شدند با اعاده دادرسی مهدی هاشمی موافقت شده، دادستانی تهران این ادعا را تکذیب کرد. اعاده دادرسی راهی برای اجرای عدالت www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=226047‎Cached Similar27 ا کتبر 2012 ... و در اصطلاح اعاده دادرسی عبارت از رسیدگی مجدد به دلایل حکم محکومیتی که اعتبار امر مختومه را پیدا می نماید ولی به واسطه اشتباهی که به آن نسبت می ... 30 . اعاده دادرسی ازاحکام کیفری - دیوان عالی کشور www.divanealee.gov.ir/Default.aspx?tabid=4914‎Similar راه حق - اعاده دادرسی hoghoghfarda.blogfa.com/post-72.aspx‎Cached Similarراه حق - اعاده دادرسی - وبلاگی برتر برای اشخاصی برتر. اعاده دادرسی | سایت پژوهه پژوهشکده باقرالعلوم - نظرات کاربران pajoohe.ir/اعاده-دادرسی__a-44687.aspx‎Cached15 نوامبر 2014 ... کلمات کلیدی : اعاده، دادرسی، شکایت از آرا نویسنده : محمد حسین احمدی اعاده دادرسی در لغت ترکیب اضافی متشکل از دو واژه‌ی «اعاده» و «دادرسی. اعاده دادرسی در دعوای مدنی - وب سایت پرتو | www.h-partow.com/ContentDetails.aspx?Typeid=227‎Cached Similarاعاده دادرسی (Revision action-Recours de revision) هم در دادرسی کیفری و هم در دادرسی مدنی پیش بینی شده است. در اینجا فقط به اعاده دادرسی در دادرسی مدنی می پردازیم. جهات و موارد اعاده دادرسی - وکیل www.websitevakil.ir/legal-issues/272-rehearing.html‎Cached Similar24 سپتامبر 2013 ... جهات اعاده دادرسی در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی : ماده 426 - نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست ...