دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

دانلود انواع فایل

مقاله تحقیق پروژه دانش آموزی و دانشجویی

حکیم ابولقاسم فردوسی

حکیم ابولقاسم فردوسی

حکیم ابولقاسم فردوسی ، حماسه سرا و شاعر بزرگ ایرانی در سال 329 هجری قمری در روستایی در نزدیکی شهر طوس به دنیا آمد . طول عمر فردوسی را نزدیک به 80 سال دانسته اند، که اکنون حدود هزار سال از تاریخ درگذشت وی می گذرد.
فردوسی اوایل حیات را به کسب مقدمات علوم و ادب گذرانید و از همان جوانی شور شاعری در سر داشت . و از همان زمان برای احیای مفاخر پهلوانان و پادشاهان بزرگ ایرانی بسیار کوشید و همین طبع و ذوق شاعری و شور و دلبستگی او بر زنده کردن مفاخر ملی، باعث بوجود آمدن شاهکاری برزگ به نام «شاهنامه» شد .
شاهنامه فردوسی که نزدیک به پنجاه هزار بیت دارد ، مجموعه ای از داستانهای ملی و تاریخ باستانی پادشاهان قدیم ایران و پهلوانان بزرگ سرزمین ماست که کارهای پهلوانی آنها را همراه با فتح و ظفر و مردانگی و شجاعت و دینداری توصیف می کند .
فردوسی پس از آنکه تمام وقت و همت خود را در مدت سی و پنج سال صرف ساختن چنین اثر گرانبهایی کرد ،در پایان کار آن را به سلطان محمود غزنوی که تازه به سلطنت رسیده بود ، عرضه داشت ،
تا شاید از سلطان محمود صله و پاداشی دریافت نماید و باعث ولایت خود شود.سلطان محمود هم نخست وعده داد که شصت هزار دینار به عنوان پاداش و جایزه به فردوسی بپردازد. ولی اندکی بعد از پیمان خود برگشت و تنها شصت هزار درم یعنی یک دهم مبلغی را که وعده داده بود برای وی فرستاد.
و فردوسی از این پیمان شکنی سلطان محمود رنجیده خاطر شد و از غزنین که پایتخت غزنویان بود بیرون آمد و مدتی را در سفر بسر برد و سپس به زادگاه خود بازگشت.
علت این پیمان شکنی آن بود که فردوسی مردی موحد و پایبند مذهب تشیع بود و در شاهنامه در ستایش یزدان سخنان نغز و دلکشی سروده بود ، ولی سلطان محمود پیرو مذهب تسنن بود و بعلاوه تمام شاهنامه در مفاخر ایرانیان و مذمت ترکان آن روزگار که نیاکان سلطان محمود بودند سروده شده بود.
همین امر باعث شد که وی به پیمان خود وفادار نماند اما چندی بعد سلطان محمود از کرده خود پشیمان شد و فرمان داد که همان شصت هزار دینار را به طوس ببزند و به فردوسی تقدیم کنند ولی هدیه سلطان روزی به طوس رسید که فردوسی با سر بلندی و افتخار حیات فانی را بدرود گفته بود و در گذشته بود.
و جالب این است که دختر والا همت فردوسی از پذیرفتن هدیه چادشاه خودداری نمود و آن را پس فرستاد و افتخار دیگری بر افتخارات پدر بزرگوارش افزود

باید دانست که بن‌مایه‌های داستان‌های شاهنامه ساختهٔ فردوسی نیست و این داستان‌ها از دیرباز در میان ایرانیان رواج داشته‌اند. مثلاً در کتب پهلوی مانند بندهشن، ایاتکار زریران (که مشابهتهای بسیار با گشتاسب‌نامهٔ دقیقی دارد) و دینکرد تلمیحات و اشارات بسیاری به قهرمانان و پهلوانان شاهنامه وجود دارد. همچنین در اوستا خصوصا در نسک یشت‌ها اشارات فراوانی به بسیاری از شخصیتهای شاهنامه (پیشدادیان و کیانیان) شده است.

این قضیه در تمام آثار حماسی بزرگ به چشم می‌خورد به این معنا که در آغاز (و شاید برای مدتی مدید) داستان‌های حماسی در میان مردم دهان به دهان و از نسلی به نسلی سینه به سینه می‌گردد تا آنکه شاعر توانا و با ذوق و قریحه‌ای پدیدار شده و اثری بزرگ از روی آنها می‌آفریند.

مأخذ اصلی فردوسی در به‌نظم کشیدن داستان‌ها، شاهنامهٔ منثور ابومنصوری بود که چندی پیش از آن توسط یکی از سپهداران ایران‌دوست خراسان از روی آثار و روایات موجود گردآوری شده بود.

نیز شایان ذکر است که کتاب بسیار عظیمی در اواخر روزگار ساسانی به نام خوتای ‌نامگ (خدای‌نامه) تالیف شده بود که به یک معنا کتاب تاریخ رسمی شاهنشاهی به شمار می‌آمد. روزبه پسر دادوویه با کنیهٔ عربی «عبدالله بن مقفع» یا همان ابن مقفع مترجم کلیله و دمنه آن را به عربی ترجمه کرد. این کتاب یکی از مآخذ تقریباً همهٔ تاریخنگاران سده‌های آغازین اسلامی به شمار می‌آمد. از خوتای نامگ در شاهنامه با نام نامهٔ خسروان یاد شده‌است. «خوتای» برابر پهلوی «خدای» است که به معنی پادشاه به کار می‌رفته است. معنی مشابهی برای خدا هنوز هم در نامهایی چون «کدخدا» دیده می‌شود.



خرید فایل



لینک منبع :حکیم ابولقاسم فردوسی

فردوسی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/فردوسی‎Cached Similarابوالقاسم فردوسی توسی (۳۲۹ هجری قمری – ۴۱۶ هجری قمری، در توس خراسان)، شاعر .... اقلیم، «فخرالدین احمد ابن حکیم مولانا» در مجالس المؤمنین و مجمع الفصحا، و «حسن ... زندگینامه حکیم ابوالقاسم فردوسی - نمناک namnak.com/زندگینامه-حکیم-ابوالقاسم-فردوسی.p572‎Cached Rating: 4.4 - 2,980 reviews ابوالقاسم فردوسی و بیوگرافی فردوسی و زندگینامه فردوسی و آثار فردوسی را در نمناک ببینید. Images for حکیم ابوالقاسم فردوسی زندگینامه: ابوالقاسم فردوسی (۳۱۹-۳۹۷) - همشهری www.hamshahrionline.ir/details/93759‎Cached Similar27 ا کتبر 2009 ... همشهری آنلاین: ابوالقاسم حسن پور علی طوسی معروف به فردوسی در سال ۳۱۹ ... پاز / آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی / تصویری قدیمی از آرامگاه فردوسی. زندگی نامه فردوسی شاعر نامدار ایران - بیتوته www.beytoote.com/scientific/scientist/ferdowsi-biography.html‎Cached Similarزندگی نامه فردوسی،بیوگرافی فردوسی،شاهنامه،آرامگاه فردوسی،زندگینامه حکیم ابوالقاسم فردوسی،بزرگداشت و گرامیداشت،مذهب فردوسی،زندگی نامه شعرا،داستان های ... خلاصه ای از شرح زندگی نامه حکیم ابوالقاسم فردوسی uzbek.irib.ir/.../37270-خلاصه-ای-از-شرح-زندگی-نامه-حکیم-ابوالقاسم-فردوسی‎Cached Similarاستاد بزرگ بی بدیل ، حکیم ابوالقاسم منصور بن حسن فردوسی طوسی، حماسه سرای بزرگ ایران و یکی از شاعران مشهور عالم و ستاره در خشنده آسمان ادب فارسی و از م ... : فردوسی - دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=فردوسی‎Cached Similarحکیم فردوسی در "طبران طوس" در سال 329 هجری به دنیا آمد. پدرش از دهقانان طوس بود و از نظر مادی دارای ثروت و موقعیت قابل توجهی بود. از احوال او در عهد کودکی و جوانی ... بیوگرافی حکیم ابولقاسم فردوسی - اولی ها avaliha.ir/بیوگرافی-حکیم-ابولقاسم-فردوسی/‎Cached Similarحکیم ابوالقاسم فردوسی، با شاعران هم عصر خود تفاوت بسیاری داشت. در آن زمان، بسیاری از شاعران به ستایش شاهان و درباریان سرگرم بودند.او در این میان، ستایش گری ... شاهنامه فردوسی - Farhangsara www.farhangsara.com/fferdosi1.htm‎Cached Similarشاهنامه فردوسی. اثر جاویدان حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی. بزرگترین شاعر دوره سامانی و غزنوی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. فردوسی در طبران طوس به سال 329 هجری ... معرفی حکیم ابوالقاسم فردوسی | پرتال فرهنگی فردوسی ferdowsitoos.com/blog/1393/02/10/معرفی-فردوسی/‎Cached Similar30 آوریل 2014 ... مقدّمه. حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی بزرگترین شاعر حماسه سرای ایران زمین و قلمرو زبان فارسی، نیز از زمرۀ بزرگترین های حماسه سرایی جهان، شاهنامۀ ...